Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Επικοινωνιακή χυδαιότητα συνέχεια



Στον  πολύπαθο εγχώριο ενεργειακό τομέα, ανθούσαν ανέκαθεν υψηλού επιπέδου επιχειρηματικές δραστηριότητες συμφερόντων, που πάντοτε συνοδεύονταν από στημένους επικοινωνιακούς γραφιάδες, υποστηριχτές των προκλητικών επιδιώξεών των επιχειρηματιών, μέσω χυδαίας  επικοινωνιακής υποστήριξης,  αφού ο ενεργειακός τομέας επιδοτούσε απλόχερα τέτοιας μορφής επικοινωνιακές πρακτικές.
Στη μεταμνημονιακή εποχή η πρακτική αυτή έχει  κορυφωθεί με προκλητικό τρόπο. Όμως αν υπάρχει ένας τομέας που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αντέχει σε κριτική αποτίμηση, προφανώς καλόπιστη, είναι ο τομέας της ενέργειας. Η σύγκριση της σημερινής περιόδου με την προηγούμενη μνημονιακή περίοδο είναι μακράν δημιουργική, συνετή και επωφελής για το δημόσιο συμφέρον. Αναφέρω δύο παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά.
Υπάρχουν σε ισχύ, ένας μνημονιακός νόμος, που έχει ήδη επικυρώσει το διαμελισμό της ΔΕΗ, ο περιβόητος νόμος για την «μικρή ΔΕΗ», που είναι παγωμένος από τη σημερινή κυβέρνηση, και υπάρχει επίσης επίσημη κυβερνητική απόφαση για εκποίηση του 66% του ποσοστού του ΑΔΜΗΕ, που είχε ξεκινήσει και ανατράπηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα στις διαπραγματεύσεις για τα προαπαιτούμενα της νέας δανειακής σύμβασης. Αν διαβάσει κανείς τις προαπαιτούμενες δεσμεύσεις, οι θεσμοί, με αυστηρό τρόπο, είχαν περίπου προδιαγράψει την απόφαση εκποίησής τους.  Ανέφεραν στα «προαπαιτούμενα» ότι στην περίπτωση που δεν θα υπήρχε αξιόπιστη  εξεύρεση ισοδυνάμων, η ΔΕΗ θα διαμελίζονταν και ο ΑΔΜΗΕ θα εκποιούνταν αυτομάτως, με την εφαρμογή των ήδη ισχυόντων αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επίσης θα ενεργοποιούνταν αυτομάτως. Ο σημερινός Υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας επέτυχε να αλλάξει το σκηνικό με τις δημιουργικές προτάσεις που αντιπρότεινε  στους θεσμούς τα «πράγματα» Η ΔΕΗ δεν διαμελίζεται και Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει δημόσιος τελεία και πάυλα.
Την περίοδο αυτή, γνωστός δημοσιογράφος που περιφέρονταν μέχρι προ τινος  στο επικοινωνιακό περιβάλλον  του  ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει στο περιοδικό του το «τρίτο μνημόνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Θαυμάστε δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιογράφου-προφήτη,  για την βοούσα πραγματικότητα στον ενεργειακό τομέα.
« Το τρίτο μνημόνιο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έρχεται συνέχεια των προηγούμενων, να τεμαχίσει και στη συνέχεια να πουλήσει με συνοπτικές διαδικασίες το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών ενέργειας και του ορυκτού πλούτου της χώρας , όπως η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ και η ΛΑΡΚΟ ετοιμάζονται να παραδοθούν σε ιδιωτικά ενεργειακά συμφέροντα».
Ακόμη επισημαίνει το προφητικό δημοσιογραφικό περιοδικό.  
«Σε ρόλο μαθητευόμενου μάγου ο Υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Κι ένας στρατός τεχνοκρατών που μπήκε με μπόλικο …αριστερό σπρώξιμο σε θέσεις  κλειδιά, όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  (ΡΑΕ). Αυτοί είναι κοντολογίς οι βασικοί πυλώνες που προωθούν την πώληση στρατηγικών τομέων ενέργειας της Ελλάδας»
Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια άλλοι «χυδαίοι κονδυλοφόροι», που ανακάλυψαν στη Βουλή των Ελλήνων να κυοφορείται νέο ενεργειακό σκάνδαλο κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ακρόασης Επιτροπής της Βουλής.  Η συγκρότηση μιας περιορισμένης ευθύνης εταιρείας δημοσίου δικαίου (ΔΕΠΕΝΕ) κατ’ απαίτηση των Ρώσων, για την περίπτωση που θα προωθηθεί ο  κυοφορούμενος αγωγός Νοτίου Διαδρόμου, που διαφαίνεται ότι θα υποκαταστήσει τον καταργημένο πρώην South Stream. Νέος «στρατός ημετέρων» ανακαλύφθηκε στην υπό συγκρότηση εταιρεία. Μάλιστα διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας θα είναι ο Αργύριος Αργυρίου έμπειρος επιστήμονας, στρατευμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αμισθί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία αυτή, πρακτική που συνηθίζεται κατά κόρον στους στρατευμένους τεχνοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι παντρεμένος με Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή «ράβδος εν γωνία , άρα βρέχει». Αυτή η χυδαία επικοινωνιακή πρακτική επικρατεί στον βασανισμένο από προκλητικά σκάνδαλα και σπάταλες ενεργειακό τομέα της χώρας στον οποίο  «Ων ουκ έστιν αριθμός» σκανδάλων κατά το πρόσφατο παρελθόν της.
Δεν φτάνουν όμως αυτά τα δείγματα γραφής, πρέπει να κατακρημνισθεί πλήρως η ενεργειακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει λοιπόν κάποιος άλλος στημένος με μηδενιστική διάθεση «κονδυλοφόρος».
«Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος και η χώρα μας στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης ενεργειακής  πολιτικής, να παίξει πρωταγωνιστικό  ρόλο επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Και οι προκάτοχοί του στην ίδια γραμμή κινούνταν, είτε επρόκειτο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είτε για τον Γιάννη Μανιάτη και πάει λέγοντας. Και ποιος δεν θα  ήθελε κάτι τέτοιο. Το ομορφότερο όνειρο για την οικονομική ανάπτυξη. Το ερώτημα είναι πότε θα μπορούσε να λειτουργήσει η χώρα μας ως ενεργειακός κόμβος, κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποιο περιβάλλον , την ώρα που ο κόσμος γύρω μας κυριολεκτικά φλέγεται.
Πέραν του TΑP που είναι το μόνο project, χωρίς να σημαίνει ότι θα…σώσει τη χώρα  τίποτε άλλο δεν μας δείχνει ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο ρόλος μας στα ενεργειακά θα είναι ουσιαστικός».
Στην Ελλάδα που δεν λειτουργούν η δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν εφαρμόζονται οι υπαρκτοί κώδικες δεοντολογίας, δεν λειτουργούν εποπτικές και ρυθμιστικές Αρχές όπως η ΕΣΗΕΑ, Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα, ανθούν οι επαγγελματίες λιβελλογράφοι, οι στημένοι γραφιάδες και τα «pay role» καλά κρατούν, προς δόξα της υπεύθυνης ενημέρωσης, της δημοκρατίας και των αρχών δικαίου που δεν ανθούν καθόλου.

1 σχόλιο:

  1. Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην Γραμματέας Συνασπισμού της Αριστεράς :

    η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον ασφυκτικό μανδύα του κρατισμού

    http://www.tanea.gr/news/economy/article/5324804/hxhro-oxi-ston-kratismo-nai-ston-megalo-proodeytiko-polo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή