Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Επιλογή του χάους



«Χάος» είναι πράγματι η λέξη που αποδίδει  με επάρκεια τους καταστροφικούς κραδασμούς  που δέχεται η χώρα, από μέσα και έξω, στην πορεία  προς την επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή. Οι σύμμαχοι της ανάλγητης μνημονιακής συγκυβέρνησης, παίζουν τα δύο τελευταία τους χαρτιά, συνεπικουρούμενοι από διεθνή πολιτικά και επικοινωνιακά κέντρα κινδυνολογίας.

Στο εσωτερικό καλλιεργείται συνειδητά, η  πολιτική της «παρένθεσης»  και στο διεθνές και κυρίως στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, τροφοδοτείται η κινδυνολογία και η τιμωριτική πρακτική των ακροδεξιών κέντρων, σε βάρος της χώρας μας   και στήνεται  σκηνικό «Ιφιγένειας» Η Ελλάδα από κράτος «τεμπέληδων και ανίκανων», στην νέα ακροδεξιά λογική, μετατρέπεται σε κράτος παρία και επικίνδυνο εταίρο, για τη διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης του από-πλήθωρισμού και της  στασιμότητας που μαστίζει την Ένωση. Η διέξοδος της πολιτικής της «Ιφιγένειας» μπορεί να ευνοεί επικοινωνιακά την άρχουσα ευρωπαϊκή ελίτ που την στηρίζει, δεν ευνοεί και ούτε είναι αποδεκτή, από τα πανίσχυρα χρηματοοικονομικά κέντρα ισχύος που πιέζουν και αυτά από την πλευρά τους, να επιλυθεί οριστικά το ασήμαντο, οικονομικά και πολιτικά για τη    διεθνή οικονομική συγκυρία, «ελληνικό ζήτημα του χρέους»

Δεν είναι λίγες οι φωνές κυρίως των διεθνών πολιτικών κέντρων (ΗΠΑ, Κίνα, Ντράγκι, διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα κ.α),  που δεν αποδέχονται  το σκουριασμένο «μονεταριστικό σκηνικό» των ισχυρών της Ευρώπης, προεξάρχουσας της ακροδεξιάς πολιτικής πτέρυγας της  Γερμανίας, για αυτό  τροφοδοτούν  νέες επιπόλαιες και κινδυνολογικές θεωρίες περί Grexit, περί απομόνωσης της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμίσουν το αραχνιασμένο και ανίκανο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, που επί τέλους μετά από πολλές δεκαετίες, δέχεται πυρά από την Ευρωπαϊκή Αριστερά με το ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής που προκάλεσε μαζί με άλλες ριζοσπατικές ευρωπαϊκές δυνάμεις τη σπίθα της "ευρωπαϊκής άνοιξης".

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψουν πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος, όμως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Τώρα χρειάζεται σταθερότητα, σοβαρότητα και νηφαλιότητα  στη δύσκολη πράγματι  πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, προς την δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα και  την αλλαγή στην Ευρώπη, που αχνά διαφαίνεται στον ορίζοντα. Χωρίς μαξιμαλισμούς, χωρίς ανόητες επαναστατικές κορώνες, χωρίς αστείες απειλές. Αλλά με σεβασμό στη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα, τη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τη διαπραγμάτευση του δυσβάσταχτου χρέους στο πλαίσιο της Ε.Ε, Επιμονή στις προγραμματικές εξαγγελίες χωρίς χασμωδία και κυρίως στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος «φόβου» που καλλιεργείται, μέσα από τη νηφάλια  επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες. Πολιτικές πρακτικές σημαντικές και σοβαρές   που ανατρέπουν την επιλογή της πόλωσης, που σωστά από την πλευρά του έχει επιλέξει ο Σαμαράς για να διασωθεί. 
Η κοκκινοπράσινη Κυβέρνηση του κρατιδίου της Θουριγγίας δείχνει το δρόμο  για την  Ελλάδα και ανοίγει ορίζοντες αλλαγών  στην Ευρώπη.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου