Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Καποιος πρέπει να παρέμβει


Οι στιγμές (το momendum) είναι κρίσιμες για τη χώρα,  το μέλλον της και τον ελληνικό λαό. Κανείς επομένως δεν δικαιούται να σιωπήσει, όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Προσωπικά υποκλίνομαι στο ήθος και την αγωνιστικότητα του ανδρός. Άλλωστε έχουμε θητεύσει και υπηρετήσει, πάνω από είκοσι χρόνια μαζί, όλες τις πολιτικές «εκφάνσεις» της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είμαι βέβαιος ότι πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχουν βρεθεί σε στιγμές που προκαλούν διλλήματα ή διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις.

Όμως ο Παναγιώτης , ίσως λόγω πολιτικής καταγωγής ή ιδιοσυγκρασίας, δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, με αυθεντικό τρόπο, τη διαφορά μεταξύ ιδιαίτερης προσωπικής άποψης και της ζημιάς ή του κινδύνου που προκαλεί μια άλογη ή εξωπραγματική προσωπική άποψη που εκφέρεται δημοσία, από τη πολιτική θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου χωρίς να συνοδεύεται με την πρόταξη της άποψης της πλειοψηφίας. Για φανταστείτε, προς στιγμήν, ανάλογη τακτική να εφάρμοζε και ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Στο ενιαίο πάλαι ποτέ Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού, επί 15 και πλέον συναπτά έτη, ο Παναγιώτης, ποτέ δεν συντάχθηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις που παίρνονταν κάθε φορά, στις συναντήσεις του ρεύματος. Πάντα και κυρίως στις ομοφωνίες, κρατούσε αποστάσεις ή επιφυλάξεις.

Βεβαίως η διαφορετική άποψη είναι θεμιτή και αποδεκτή, για τη σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ. Η υπονόμευση, όμως της βασανιστικής και ελπιδοφόρας πορείας του, συνειδητή ή ασυνείδητη, σε κρίσιμες στιγμές, όχι τόσο «προς τα έξω» αλλά κυρίως προς «τα μέσα», προς τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δεν είναι αποδεκτή από κανέναν. Πρέπει αυτές τις δύσκολες στιγμές, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, τις αντοχές μας και την αγωνιστική μας διάθεση σε υψηλό επίπεδο.  Κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα. Το παρόν απευθύνεται:

Προς την Γραμματεία και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που συνειδητοποιώντας την κρίσιμη κατάσταση επιδεικνύουν μέχρι σήμερα, σταθερότητα, συνέπεια και σοβαρότητα, η οποία υπερβαίνει τα ιστορικά δεδομένα της Αριστεράς. Η υπόθεση αυτή του Παναγιώτη πρέπει να πάρει τέλος τώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου