Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατι πρέπει να γίνει Δεν πάει άλλο.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δημοσκόπος και επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, σε μία ενδιαφέρουσα πράγματι συνέντευξή του, σχολίασε τα δημοσκοπικά προβλήματα, με αφορμή μια δημοσκόπηση της Public Issue.
Ερμηνεύει το ποσοστό αδιεκρίνιστης ψήφου με τη διαπίστωση ότι "Στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας συμβάλλουν οι αρνήσεις, τα κλειστά σπίτια, τα ακατάλληλα άτομα.Εκτός φακού των δημοσκοπήσεων είναι το 80-90%. Άρα έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος, λόγω κοινωνικών συνθηκών, κάτι που κάνει και το εργαλείο των δημοσκοπήσεων κάπως επισφαλές. Κάποτε δουλεύαμε με το 50% του εκλογικού σώματος"
Η διαπίστωση αυτή είναι όντως ενδιαφέρουσα, ποιό ενδιαφέρουσα όμως είναι η "στοχοπροσηλωμένη" απάντηση που δίνει η ιστοσελίδα ISKRA του Λαφαζάνη. Διαβάστε τη, είναι ενδιαφέρουσα. "Η Αριστερά αντί να πιέζεται (και) από τις δημοσκοπήσεις να κινείται πιο "συντηρητικά" και με όλο μεγαλύτερη "συστημική προσαρμοστικότητα", διαβάστε και φρίξτε, οφείλει, για να αποκτήσει μεγαλύτερη λαϊκή αξιοπιστία και να σπάσει την απάθεια, την απολιτικοποίηση, τη λογική του καναπέ, την εύκολη εξομοίωση ή και απόρριψη των πάντων,να προχωρήσει σε πιο ουσιαστική και βαθύτερη ριζοσπαστικοποίηση του λόγου, της πολιτικής, του προγράμματος των πρακτικών και της στρατηγικής της". Έτσι απλά μπορεί να γίνουν όλα!
Προφανώς δεν προτείνει πως θα σπάσει την απολιτικοποίηση και ούτε ενδιαφέρεται πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης!!
Με όσα ανεύθυνα και ευτυχώς γλαφυρά γράφονται σε αυτή την "ιστοσελίδα", για την Αριστερά, που όμως έχουν στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούνται αυθόρμητα ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.
Το ηλεκτρονικό αυτό μέσο, υπηρετεί την υπόθεση της Αριστεράς δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ ή αλληθωρίζει προς την ανοησία;
Ο σύντροφος Λαφαζάνης και το 'Ρεύμα" που το ενστερνίζονται τι λένε για το δημοσιογραφικό επίπεδό του, βοηθάει την υπόθεση της υποστήριξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της μνημονιακής ανατροπής ή την υπονομεύει;
Ο Πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πότε θα ανέχονται αυτή την κατάσταση, που έχει γίνει "βούκινο" στο συντηρητικό επικοινωνιακό πεδίο, με την χυδαία έκφραση "Τσιπραίοι και Λαφαζανικοί (Τ,Λ);
Εκτιμώ προφανώς, όπως και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήλθε η ώρα, πριν είναι αργά, να διευθετηθεί με συντροφικότητα και καλή θέληση και αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου