Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει επικίνδυνα


 
Οι διαμαρτυρίες της κοινωνίας εντείνονται η κοινωνική κατάρρευση κλιμακώνεται. Χαρακτηριστικό δείγμα, πρωτοφανές για χώρα της ευρωζώνης, μισό εκατομμύριο περίπου νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι και στο έλεος του ψύχους. Μια 13χρονη μαθήτρια πριν ακόμα γνωρίσει τη ζωή δηλητηριάστηκε πρόσφατα μέσα στο σπίτι της από μαγκάλι που άναψε η μητέρα της, για να αντιμετωπίσει το κρύο μέσα σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Μέσα σε ένα σπίτι επίσης χωρίς ρεύμα, πέθανε από εγκεφαλικό 41χρονος σε χωριό της Πρέβεζας. Μια ηλικιωμένη άναψε αυτοσχέδιο τζάκι στον Ασπρόπυργο και κάηκε ζωντανή. Στην Κάτω Τούμπα, κάηκε ένα σπίτι από πυρκαγιά, που ξέσπασε από αναμμένα κεριά που είχαν ανάψει οι άνθρωποι που ζούσαν στο σκοτάδι  του για να έχουν φώς.
Σήμερα η κυβέρνηση μετά από την αγανάκτηση του κόσμου και την κοινωνική κατακραυγή, έδωσε εντολή να αποκατασταθούν οι διακοπές ρεύματος λόγω χρεών στους εξαθλιωμένους οικονομικά συμπολίτες μας. Ακόμα και η Τοπική αυτοδιοίκηση ευαισθητοποιήθηκε προφανώς λόγω των επικείμενων εκλογών, και συμμετείχε σε σύσκεψη που προκλήθηκε από την Κυβέρνηση για το πρόβλημα. Αποφάσεις πάρθηκαν αλλά αποτέλεσμα περίπου μηδενικό και στο τέλος άλληλο-καταγγελίες.

Η ΔΕΗ βρίσκεται υπερχρεωμένη πάνω από ένα δις € από τα χρέη των καταναλωτών σε ανέχεια. Για την αποκατάσταση των συνδέσεων με τις τενικές  δυνατότητες της ΔΕΗ θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των συνδέσεων 400 και πλέον ημέρες, δηλαδή τα επόμενα Χριστούγεννα και βλέπουμε! Χρειάζονται επομένως εργολάβοι. Αναζητούνται οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για τις επανασυνδέσεις. Τίποτε και από εκεί, κανείς δεν αναλαμβάνει. Εκτός από τη ΔΕΗ, κανείς άλλος δεν γνωρίζει τους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας. Οι Δήμοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το ποιοί δημότες τους βρίσκονται στο σκοτάδι και σε ανέχεια. Δεν γνωρίζουν καθόλου, τους μακροχρόνια ανέργους του Δήμου τους, τους εξαθλιωμένους οικονομικά δημότες τους, τις άπορες οικογένειες  και καταγγέλλουν για την ανικανότητά τους, μέσω της ΚΕΔΕ τη ΔΕΗ, που δεν τους δίνει στοιχεία και προσωπικά δεδομένα των πελατών της, ενώ δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες να συμβάλλουν στο κόστος των χιλιάδων επανασυνδέσεων ρεύματος. Κάποιοι Δήμοι συγκρότησαν Γραφεία Ευρέσεως Απόρων  και Εξαθλιωμένων που ζουν στο σκοτάδι και στην ανέχεια. Την ίδια ώρα που κοιμούνται άπαντες στο Διοικητικό μηχανισμό του κράτους, πεθαίνουν άνθρωποι, βασανίζονται και υποφέρουν τις «¨Αγιες Ημέρες». Η Εκκλησία για τα μάτια του κόσμου, ταΐζει κάποιους αναξιοπαθούντες και τέλος. Μαύρο σκοτάδι μπροστά στην βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Την ίδια ώρα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η Κυβέρνηση και οι Ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας διαμοιράζονται τα «ιμάτια» της ΔΕΗ. Πραγματοποιούνται μοιρασιές εκατομμυρίων €. Με αποφάσεις της ΡΑΕ, της Χονδρεμπορικής αγοράς ενέργειας (αυτή μας μάρανε τρομάρα μας!), τις επιδοτήσεις με εγγυημένες τιμές και μάλιστα κατά προτεραιότητα προς  τους μεγάλους αλλά και μικρούς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που στα χρόνια της κρίσης ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια. Αυτή είναι η Ελλάδα της Κρίσης. Σε πρώτη προσέγγιση του προβλήματος μαυρίστε τους «Βλαχοδήμαρχους» που κοιμούνται με περισσή αναλγησία πάνω στους «Καποδίστριες» και στο πελατειακό τους σύστημα. Μαυρίστε τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Αυτή τη φορά με το μαύρο η ψήφος σας θα αποκτήσει μεγάλη αξία. Έπεται στο βάθος στη συνέχεια  και η συγκυβέρνηση του μνημονίου.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου