Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Νέα οργάνωση της κοινωνίας και διάρθρωση της οικονομίας


 

Κατά καιρούς παρουσιάζονται με μικρά γράμματα, και στο περιθώριο της ενημέρωσης ειδήσεις, που παρά την περιθωριοποίησή τους από το επίσημο επικοινωνιακό σύστημα, δείχνουν ανάγλυφα τα κρίσιμα και αδιέξοδα προβλήματα της χώρας.

√ Τελευταία επισημάνθηκε «χαμηλοφώνως», ως συνήθως, ότι 4 στους 5 εμπόρους και επαγγελματίες δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

√ Σήμερα ανακοινώθηκε δημοσίως, έκκληση του εκπροσώπου των εμπόρων και των επαγγελματιών Πελοποννήσου, ότι η «αγορά έχει παγώσει» διότι οι έμποροι και οι συνοδοιπόροι τους, στον ωκεανό των ελληνικών μικρομάγαζων, του τομέα της λεγόμενης «ρηχής επιχειρηματικότητας, δεν μπορούν να «αποκτήσουν» τα πολυπόθητα χαρτιά της φορολογικής  ενημερότητας και της ασφαλιστικής ενημερότητας. Για αυτό, άκουσον άκουσον κόσμε της εργασίας, της σύνταξης, της ανεργίας και της ανέχειας, έχει παγώσει η αγορά!

√ Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση μελετάει  την τροποποίηση της «μαύρης λίστας» των τραπεζών, τον περιβόητο Τειρεσία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι, να αποκτήσουν ρευστότητα και κεφάλαιο κίνησης. Κανένα άλλο προαπαιτούμενο!


Νάτο λοιπόν πάλι το νέο σκηνικό της καταστροφής. Αν μάλιστα στα παραπάνω προστεθεί και η γενικευμένη και κοινωνικά άδικη πρακτική του «δεν πληρώνω», δένει το πάζλ της κατάρρευσης, και της επιστροφής της οικονομίας και της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας στο εκτεταμένο, γκρίζο και αδιέξοδο μοντέλο, του καταναλωτικού μεταπρατικού και αντιπαραγωγικού οικονομικού και κοινωνικού προτύπου.

Άρα μια από τα ίδια, και τέλος της θλιβερής πορείας αυτών που λέγονται  Ελληνική κοινωνία  και υγιής οικονομία. Όπως φαίνεται δεν μας σώνει τίποτα, όσον «οι έχοντες και κατέχοντες» φοροδιαφεύγουν, όσο η οικονομία μας συνεχίζει να λειτουργεί  πάνω στην κινούμενη άμμο της παραβατικότητας,  του  δανεισμού και του καταναλωτισμού, στο πλαίσιο  ενός αναχρονιστικού, προ-καπιταλιστικού μορφώματος οργάνωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου