Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πόλεμος η διάλογος η μόνη σοβαρή προπτική

 

Γιατί η χώρα μας δεν αντιστρέφει την πολιτική της προς την κατ΄κατεύθυνση της κυρίαρχης απειλής, του οριστικού αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ε.Ε, αφού πλέον αποτελεί απειλή στη συνοχή της Ευρώπης, σε βάρος όλων των κρατών μελών και για αυτό αποτελεί εξ ίσου ισχυρή απειλή προς την Τουρκία, ενώ διευκολύνει τους Έλληνες και τους Κυπρίους, κράτη μέλη της Ένωσης, να κλιμακώνουν τις προσπάθειές  και να συμμαχήσουν για την "περικύκλωση" της Τουρκίας με κινήσεις μικρού ενδιαφέροντος, που εμπλέκουν και τη χώρα μας, μετά την Κύπρο στις προσπάθειες τους να επιτύχουν τη εμπλοκή της  σε ευρύτερες διαμάχες που είναι προκλητικές για την Τουρκία αλλά δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ την Ελλάδα.(Ισραήλ, Ιρακ, Αρμενία, Κούρδοι, ). Απαιτείται πλέον ισχυρή, διπλωματική και αποφασιστική παρέμβαση της Ε.Ε που θα επωμισθεί το βάρος της στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με την εκτίμηση, ότι έτσι υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του Ελληνοτουρκικού προβλήματος με κάποιο αποδεκτό τρόπο και να αποφευχθούν τα τετελεσμένα και βλέπουμε στη συνέχεια αν μπορεί να ισχύσει το πραγματικό δίλημμα "πόλεμος η διάλογος" διότι τα άλλα, είναι χωρίς σταθερή    βάση και οδηγούν σε νέες αυταπάτες.  Η Κύπρος να εγκαταλείψει "της περικοκλάδες" και να οδηγηθεί αποφασιστικά προ το τέλος του διχασμού του Κυπριακό λαού που δεν είναι μόνο η Ελληνοκύπριοι. Τι να κάνουμε αυτή είναι η πορεία που χάραξε η ανθρωπότητα συν τα κραυγαλέα λάθη μας που θέλαμε ή δεν θέλαμε, εκ των υστέρων!!
Γιατί δεν προτείνουμε το πρόβλημα των κυρώσεων, να περιοριστεί στην ισχυρή κύρωση του οριστικού αποκλεισμού από την Ε.Ε με το κύρος της στη Διεθνή Σκακιέρα. Η Τουρκία κάνει κρητική στην Ε.Ε, διότι εκτιμάει ότι δεν χρειάζεται να αντιπαρατεθεί στα σοβαρά μαζί της  μετά τις κλάψες της κ Μέρκελ , αλλά στρέφεται προς την Ελλάδα και μάλιστα λοιδορεί την Ελλάδα εμμέσως που δέχεται προστασία από την Ευρώπη.
Γιατί να μην παρέμβει η Ε.Ε αποφασιστικά, εκφράζοντας και τον εμπαιγμό προς την Ε.Ε, που εφαρμόζει η Τουρκία:
Γιατί δεν αντιστρέφει την πολιτική της προς την κατ΄κατεύθυνση της κυρίαρχης απειλής, του οριστικού αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ε.Ε, αφού πλέον αποτελεί απειλή στη συνοχή της Ευρώπης, σε βάρος όλων των κρατών μελών και για αυτό αποτελεί εξ ίσου ισχυρή απειλή προς την Τουρκία. Γιατί διευκολύνει τους Έλληνες και τους Κυπρίους, κράτη μέλη της Ένωσης, να κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους και να συμμαχήσουν σε μια ανεξήγητη για ευρωπαϊκή την "περικύκλωση" της Τουρκίας, με κινήσεις μικρού ενδιαφέροντος, που εμπλέκουν και τη χώρα μας, μετά την Κύπρο, στις προσπάθειες τους να επιτύχουν τη εμπλοκή της χώρας μας σε ευρύτερες διαμάχες που είναι προκλητικές για την Τουρκία αλλά δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ την Ελλάδα.(Ισραήλ, Ιράκ, Αρμενία, Κούρδοι, κα). Απαιτείται επομένως ισχυρή, διπλωματική και αποφασιστική παρέμβαση της Ε.Ε, που θα επωμισθεί το βάρος της στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, με την εκτίμηση ότι έτσι υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του Ελληνοτουρκικού προβλήματος, με κάποιο αποδεκτό τρόπο και να αποφευχθούν τα τετελεσμένα. Στη συνέχεια βλέπουμε αν μπορεί να ισχύσει το πραγματικό δίλημμα "πόλεμος η διάλογος" διότι τα άλλα, είναι χωρίς σταθερή βάση και οδηγούν σε νέες αυταπάτες. Τέλος και η Κύπρος να εγκαταλείψει "της περικοκλάδες" και να οδηγηθεί αποφασιστικά προ το τέλος του διχασμού του Κυπριακό λαού, που δεν είναι μόνο η Ελληνοκύπριοι. Τι να κάνουμε αυτή είναι η πορεία που χάραξε η ανθρωπότητα στο έθνος μας συν τα κραυγαλέα λάθη μας που θέλαμε ή δεν θέλαμε, εκ των υστέρων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου