Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λύση με ψευτο τσαμπουκάδες, από οπου και αν πεοέρχονται, δεν είναι εύκολη στο Αγαίο

Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία φαίνεται ότι οδηγούντα προς την αποτυχία, παρόλο που η Ε.Ε έριξε σημαντικό βάρος . όσο επιτρέπυν οι εσωτερικές συνθήκς των κυρίαρχων κρατών μελών της Ε.Ε,¨Ομως το πρβλημα παραμένει για την Ελλάδα  εκτός κάποιους πόντους που κερδίσαμε στηνδιεθνή σκακιέρα για  τη καταδίκη της Τουρκίας

Δικαιολογείται όμως και η δική μας στάση που 5 χρόνια δεν επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα προς το Ιόνιο που δεν υπήρχε όπως φάνηκε κανένα πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά η Αλβανία και η ΝΔ είχαν εγείρει επιφυλάξεις.  Τα εθνικά αποτελούν σύνθετο γεωπολιτικό, επεκτατικό και οικονομικό πρόβλημα, μείζονος σημασίας λόγω υπεδάφους για όλα τα Κράτη. Προφανώς υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις πανεθνικά για την γκαγκστερική πολιτική τις ισχύος από τον νέο σουλτάνο, καθώς και διαφοροποιήσεις εσωτερικές για τις Εθνικές επιλογές. Επίσης την Τουρκία για ευνόητους λόγους, την ανέχεται δυστυχώς και η Ε.Ε. Εμείς τέλος λόγω της βαθιάς κρίσης του 2008, που έπληξε την Ελλάδα θανάσιμα, κάναμε επιλογές δύσκολες μεταξύ μετώπων και αναγνών της κοινωνίας που είχαν βάσει τον άνθρωπο και κερδών από και αν προέρχονταν. Αυτή είναι όλη η αλήθεια και πρέπει να λέγεται, χωρίς θριάμβους, που άλλωστε μπορούν οι λανθασμένοι τόνοι να αμφισβητήσουν τελικώς την δικής ολοκληρωμένη εθνική πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα; αφού με μία ή δύο επιτυχίες(Πρέσπες και Ιόνιο ) η ελληνική κοινωνία να ξαναπέσει στο Νιρβάνα της, περί εθνικής σωτηρίας εδώ και τώρα ενώπιον εκλογών στο βάθος του ορίζοντα που θα εξαρτηθούν από πολύ σοβαρότερα γεγονότα! παρά ταύτα:

Κατά περίεργο τρόπο σήμερα, συμφώνησα με τον μόνιμο αντίδικό μου για τα Ελληνοτουρκικά. ΣΤΕΦ. ΚΑΣΙΜΆΤΗ. Και ο λόγος, διότι για πρώτη φορά χθες 26/08/2020 στο άρθρο του δεν ανέφερε καθόλου μα καθόλου την λέξη ΣΥΡΙΖΑ. μετά από μακρόχρονη απουσία του, που ο λόγος του περιείχε μόνιμη "επωδό" και για ψύλλου πήδημα , τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασκεί γενική κριτική ,στην έμμεση αλλά καλογραμμένη πολιτιστική ανεπάρκεια της ελληνικής κοινωνίας, στο ότι ακολουθούμε ευπειθώς τον μικρο μεγαλισμό των Κυπρίων και στους Τούρκους,που στην ουσία με την ακραία πολιτική της, εμποδίζουν το διάλογο με τη λογική ότι καμία αξιοπρεπής χώρα δεν διαπραγματεύεται υπό τις συνθήκες στρατιωτικής πίεσης, Ειδικότερα στην περίπτωσή μας, σημειώνω εγώ, είτε με διάλογο τώρα, είτε με αναγκαστικό μετά από σύγκρουση, η Τουρκία θα κερδίσει μεγαλύτερο νόμιμο μέρος στο Αιγαίο κατά 5-7 -10% και στη Μεσόγειο επίσης. Το ίδιο θα επιτύχει μειωμένο έστω η Ελλάδα, ανάλογα με την αναγκαστική διαπραγμάτευση δίπλα  στις ζημιές πολιτικές, στρατιωτικές , διεθνείς, αστικές, ενδεχομένως στα νησιά μας. Άλλωστε φάνηκε καθαρά τι συνέβη με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας Ιταλίας και Ελλάδας Αιγύπτου, που και αυτή κερδίζει ζωτικό χώρο στη Μεσόγειο. Επομένως προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, καλύτερα διαπραγμάτευση υπό συμφωνημένες συνθήκες και από τη διεθνή κοινότητα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου